Les 2 - Hoe te beginnen

Go down

Les 2 - Hoe te beginnen Empty Les 2 - Hoe te beginnen

Post by Drake Heros on Thu 10 Dec 2009 - 21:34

Welkom terug. Ben je klaar voor de volgende les over RP? Nou luister hier dan eens naar.


Om te beginnen. Je kan niet roleplayen zonder na te denken over het verhaal en je personages.

Één persoon of een groepje bedenken een hoofdlijn om naar toe te spelen. Ze zetten een achtergrond verhaal en karakter informatie op. Dan beginnen zij zelf de RP.

Natuurlijk de groep die de RP maken, moeten lang nadenken voordat ze zomaar een RP opzetten. Het heeft kracht, aantrekkingskracht en emoties nodig. Zonder deze elementen zal de RP nooit echt leven. Mensen hebben motivatie nodig om mee te gaan doen aan een RP.

Ten tweede en waarschijnlijk het meest belangrijkste deel. Het bedenken van je eigen personage.

Je moet dingen bedenken zoals een naam, leeftijd, geslacht, achtergrond/geschiedenis, hoe je personage eruit ziet, hoe hij/zij/het eruit ziet. etc.

Op de meeste fora zijn character sheets al klaar gemaakt, zodat je ze alleen hoeft in te vullen. In andere gevallen, moet je het geheel zelf opzetten.

Tips:

- Gebruik nooit een te moeilijke naam zoals Unchiboluchikaruganoi Ilildiankropaclal. Het mag er dan goed uitzien, het is extreem moeilijk te gebruiken. Gebruik dus simpele namen met een beetje gevoel erin. Kokaruneade Ichigauki bijvoorbeeld. Het is nog steeds lang, maar makkelijker te lezen en te gebruiken. Natuurlijk is het ook aangeraden om afkortingen te gebruiken. Het is makkelijker voor anderen om je bij die afkorting te noemen.
Een voorbeeld van een afkorting voor Kokaruneade Ichigauki. Een goede zou Koka of Ichiga zijn. Simpel en kort, en toch nog steeds hetzelfde als je volledige naam.

- Maak van de achtergrond/geschiedenis niet een heel boekwerk. Hou het simpel en probeer toch een goede indruk te maken. Maak het ook niet te kort. Of als je het gewoon niet weet te bedenken, gebruik de dingen zoals, wordt verborgen gehouden of geheugenverlies. Maar gebruik er wel een klein verhaal eromheen. Het is als een tweede leven voor je. Jij hebt een verleden, en zo heeft jou personage die ook.

- Wees er zeker van dat je een verklaring gebruikt over je uiterlijk. Je bent een persoon, dus je moet wel ergens op lijken. Het gebruik van plaatjes is gewoon. Maar beschrijf het als je het wilt verbeteren of veranderen.

- Neem alle tijd om je personage te maken. Haast je nooit. Omdat het echt heel belangrijk is dat je die personage kan spelen. Dus je moet weten hoe jou personage zou reageren of handelen.


Tot onze volgende ontmoeting. Ik hoop dat je al een hoop hebt geleerd hiervan. Misschien ben ik toch uiteindelijk nog een goede leermeester/sensei.
Drake Heros
Drake Heros
The Legend Maker

Posts : 121
Join date : 2009-12-07
Age : 30
Location : Anywhere

View user profile http://tandlroleplay.friendhood.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum